System Restore Is Gone From My List Of Programs!

Discussion in 'Gadgets & Tech Talk' started by Hal Pollner, Dec 5, 2018.

  1. Hal Pollner

    Hal Pollner Very Well-Known Member
    Registered

    Joined:
    Feb 11, 2018
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    948
    I want to use system restore to restore my PC to an earlier time.

    I have used it several times in the past, but now its gone !

    Hal
     
    #1
  2. Ken Anderson

    Ken Anderson Greeter
    Moderator Registered

    Joined:
    Jan 21, 2015
    Messages:
    10,879
    Likes Received:
    15,040
    Are you using Windows 10? I am reading that System Restore is toggled OFF by default in Windows 10. -- TekRevue

     
    #2
  3. Von Jones

    Von Jones Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    3,497
    Likes Received:
    2,205
    Have you tried typing system restore in the search field?
     
    #3
  4. Hal Pollner

    Hal Pollner Very Well-Known Member
    Registered

    Joined:
    Feb 11, 2018
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    948
    Wish to restore my PC to an earlier time, but "System Tools" is no longer on my Programs list.

    Hal
     
    #4
  5. Maggie Mae

    Maggie Mae Well-Known Member
    Registered

    Joined:
    Sep 24, 2018
    Messages:
    265
    Likes Received:
    796
    What OS are you using? Do a google search on how to find the system tools on that OS and you should get some great advice. It seems every new update or version moves things around .. I don't like change so google has been my friend many times trying to find out where things went. Good luck :)
     
    #5
  6. Hal Pollner

    Hal Pollner Very Well-Known Member
    Registered

    Joined:
    Feb 11, 2018
    Messages:
    1,233
    Likes Received:
    948
    I'm using Windows Seven. I tried Windows Ten a couple times before, but returned the computer because it was not intuitive in its operation.

    Hal
     
    #6
    Frank Sanoica likes this.
  7. Bobby Cole

    Bobby Cole Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 21, 2015
    Messages:
    2,886
    Likes Received:
    5,274
    Does 7 have the Cortana option? If so, you can simply say “hey Cortana” and then after she replies ask for system restore. I believe 8 has it and I know that 10 does also but not sure about 7.
    Bada bing, bada boom.

    If all else fails, simply go to settings and type a search for the system restore. It should lead you right there.
     
    #7
    Yvonne Smith and Frank Sanoica like this.

Share This Page