Weird Problem With The Forum

Discussion in 'Help Requests' started by Beth Gallagher, Oct 30, 2020.

  1. Beth Gallagher

    Beth Gallagher Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    10,645
    Likes Received:
    18,645
    Starting last night, if I use the "Home" button, I am prompted to log in to the forum even though I AM logged in. Here's a copy of the screen I get, showing the logon prompt and also showing me in the active users' list. :D I get hung in that screen unless I back out of it and use a different navigation button (other than "home").

    Screenshot_2020-10-30 SENIORSonly CLUB.png
     
    #1
  2. Thomas Stearn

    Thomas Stearn Very Well-Known Member
    Registered

    Joined:
    Apr 21, 2018
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    2,478
    I clicked on the home button which I normally don't use and nothing strange happened. You have an interesting layout. I seem to have the standard version.
     
    #2
    Terry Coywin likes this.
  3. Nancy Hart

    Nancy Hart Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jun 3, 2018
    Messages:
    7,451
    Likes Received:
    12,943
    I get that also, ever since I joined, even with the standard layout. I think it may have something to do with the home page not having the https: (secure) named link, and (for me at least) using Chrome.

    It doesn't happen with IE or Edge. Maybe changing the security settings on Chrome would fix it, but I don't want to bother with that. So I just never click on home. :p
     
    #3
    Beth Gallagher likes this.
  4. Ed Wilson

    Ed Wilson Very Well-Known Member
    Registered

    Joined:
    Dec 6, 2019
    Messages:
    829
    Likes Received:
    1,075
    I never use the home button and get along fine.
     
    #4
    Terry Coywin and Beth Gallagher like this.
  5. Al Amoling

    Al Amoling Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Aug 20, 2016
    Messages:
    3,028
    Likes Received:
    5,045
    I never get that. I am always logged on. Of course I'm either on my i-Mac or my Android tablet.
     
    #5
    Terry Coywin and Beth Gallagher like this.
  6. Beth Gallagher

    Beth Gallagher Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    10,645
    Likes Received:
    18,645
    I use the "Default" view for the forum, Thomas. The colors and layout are much more to my liking.
     
    #6
  7. Beth Gallagher

    Beth Gallagher Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    10,645
    Likes Received:
    18,645
    This started last night for me. I'm on Firefox and never log off, and usually I have no issue using the Home button. I logged off and on this morning to see if it would clear up but it didn't. I guess I'll try clearing my cache and dump some cookies.
     
    #7
  8. Ken Anderson

    Ken Anderson Senior Staff
    Staff Member Senior Staff Greeter Task Force Registered

    Joined:
    Jan 21, 2015
    Messages:
    18,137
    Likes Received:
    28,359
    From what is described, I can't tell you what might have gone wrong. It wouldn't have anything to do with http versus https because that is simply a matter of not buying a security certificate, given that we don't collect any sensitive information.

    soc-style.png

    I use the SeniorsOnly.Club style and have rarely tried any of the others, although I do use other color options, but either style should work as well as another. I most always use the Home button or I just click on the SeniorsOnly Club logo at the top, which reloads the index (front) page of the site, and have never had any trouble. While I usually use Safari, I have logged in to the forum countleess number of times on several different browsers (Chrome, Edge, Firefox, Opera, and several other odd ones), and they all seem to work about the same as another, as far as the forum display and operation goes.

    Clearing the cache is always a good idea when you're faced with something that seems to have gone awry. I'm not discounting the problem, just that it doesn't sound like anything familiar to me.
     
    #8
    Beth Gallagher likes this.
  9. Nancy Hart

    Nancy Hart Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jun 3, 2018
    Messages:
    7,451
    Likes Received:
    12,943
    All I know is early on I edited the URL to this site that I use for a bookmark, and added the "s" to "http" and everything worked fine after that.

    Except....If I ever hit "home" accidentally, it tells me the site is not secure and I have to close all the windows open to the site and start over, otherwise I can't log in.
     
    #9
  10. Von Jones

    Von Jones Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    5,561
    Likes Received:
    6,138
    I have SoC bookmarked which brings me right to it and I am usually logged in for the day.
     
    #10
    Terry Coywin likes this.
  11. Terry Coywin

    Terry Coywin Very Well-Known Member
    Registered

    Joined:
    Sep 23, 2020
    Messages:
    558
    Likes Received:
    1,000
    I too use the bookmark and simply click on that. If I happen to close my home page of Kadaza, then I have to log in to every site I generally stay logged onto. It's a security precaution, so I have to go through phone verifications when I log onto some sites. Others require email verifications.
     
    #11
    Von Jones likes this.
  12. Beth Gallagher

    Beth Gallagher Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    10,645
    Likes Received:
    18,645
    I always use a bookmark but the issue occurs after I'm here. If I hit the "home" button it takes me to the login screen but I'm already logged in.
     
    #12
  13. Von Jones

    Von Jones Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    5,561
    Likes Received:
    6,138
    That is weird. Do you refresh and still get the log in screen?
     
    #13
  14. Beth Gallagher

    Beth Gallagher Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 11, 2018
    Messages:
    10,645
    Likes Received:
    18,645
    Yes.
     
    #14
  15. Von Jones

    Von Jones Veteran Member
    Registered

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    5,561
    Likes Received:
    6,138
    Well, something has changed somewhere. Is it possible that there could be two windows open for SoC? That's the only thing that comes to mind. I've done that before. No, you said you logged off and then back on this morning.
     
    #15

Share This Page